Laskutuspalveluiden piilokulut iso ongelma – käyttäjien kannattaa olla hereillä palveluita vertaillessaan

Laskutuspalveluiden piilokulut iso ongelma – käyttäjien kannattaa olla hereillä palveluita vertaillessaan

Laskutuspalvelut ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien aikana. Ne tarjoavat helpon ja vaivattoman tavan hallita yrityksen tai kevytyrittäjän laskutusta ja taloushallintoa. Kuitenkin on tärkeää huomata, että laskutuspalveluiden todelliset palvelumaksut voivat piiloutua valheellisen hinnoittelupolitiikan alle.

Useat laskutuspalvelut piilottavat todelliset palvelumaksunsa monimutkaisen hinnoittelun taakse. Laskuttajalle voi tulla yllätyksenä, että laskutuspalvelun tarjoaja veloittaa ylimääräisiä maksuja käyttäen termejä kuten X-turva tai lisämaksu. Näitä lisämaksuja ei tyypillisesti kerrota selkeästi ja niiden huomaaminen voi olla vaikeaa, lisäksi ne eivät ole vaihtoehto vaan pakollinen osa laskutuspalvelun palkkiota. 

Vai mitä sanoisitte kaupassa, jos maidon hinta olisi kylmähyllyllä 70 senttiä ja kassalla se olisikin 1 euro? Tai jos tikkaiden hinta on rautakaupan hyllyssä 200 euroa ja kassalla 285  euroa? 

Tänä vuonna inflaatio on hiipinyt myös laskutuspalveluiden hinnoitteluun

Monet alan toimijat  eivät ole nostaneet itse palvelumaksun hintaa, mutta korottavat vuosittain pakollista lisämaksuaan. Sitä kutsutaan mitä milläkin eri nimikkeellä, mutta on palvelumaksun kanssa yhtälailla pakollinen, mutta tarkoituksella erikseen pienellä präntillä mainittu. 

Näitä palvelumaksun lisäksi perittäviä lisämaksuja on nostettu tänä vuonna jopa 3%:iin. Palkkion ja pakollisten sosiaaliturvamaksujen lisäksi laskutuspalvelun palkkio voi hipoa jo 10%:ia.

Inflaatiosta huolimatta 4works ei ole nostanut palvelumaksunsa hintaa kuuteen vuoteen – eikä 4worksin hinnoittelussa ole mitään piilokuluja. 4worksin palvelumaksu on kokonaisuudessaan vain 2.0 – 3.6 % 

Muutosta tulisi vaatia hinnoittelun läpinäkyvyyteen ja yksinkertaistamiseen

Herää kysymys, miksi alalla edes puhutaan hinnoittelun läpinäkyvyydestä jos ei koroteta itse palvelumaksua tai vielä rehellisemmin, poisteta kokonaan pakollisia lisämaksuja ja kerrota perittävien maksujen todellista prosenttilukua. 

Niin kauan kun hinnoittelu ja palkkion ilmoittaminen ei ole yhdenmukainen laskutuspalveluilla, jää käyttäjille suuri vastuu selvittää etukäteen eri palveluiden toimintamalleja ennen palvelun valitsemista.

Tämä sisältää myös tarkastelemisen, mitä palvelut todella sisältävät ja kuinka paljon ylimääräisiä maksuja voi syntyä.Tämä auttaa välttämään yllättäviä kustannuksia ja turvaa yrityksen toiminnan kannattavuuden pitkällä aikavälillä.

4works Oy