Vakuutukset

VASTUUVAKUUTUS - TAPATURMAVAKUUTUS - YEL-VAKUUTUS

Vastuuvakuutus

0 € sisältyy 4works palvelumaksuun

4works-laskutuspalvelun palvelumaksuun sisältyy 500 000 – 2 000 000 euron toiminnanvastuuvakuutus toimialasta riippuen, Fennia vakuutusyhtiön vakuutusehtojen mukaisesti.

Halusimme sisällyttää palveluumme vastuuvakuutuksen, joka kattaa myös palvelumme käyttäjien toiminnan, sillä vakuutusyhtiöt myöntävät vastuuvakuutuksia ainoastaan yrityksille ja Poseidon works palvelumme myötä lähes kaikki laskutuspalvelumme käyttäjät tarvitsevat vastuuvakuutuksen.
Vastuuvakuutus tarvitaan erityisesti kun tehdään töitä kotitalouksille ja yksityishenkilöille, sillä yksityishenkilön kotivakuutus ei korvaa ulkopuolisen työn tekijän aiheuttamia vahinkoja.

Emme kuitenkaan halunneet nostaa edullisen palvelumaksumme hintaa ja sen vuoksi jätimme vakuutuksen ulkopuolelle LVIS -toimialat, näiden eritysvaatimusten vuoksi. Kokemuksemme mukaan näiden toimialojen ammatinharjoittajilla on pääsääntöisesti oma yritys, joka voi saada oman toimialan mukaisen vastuuvakuutuksen.

Vastuuvakuutuksen omavastuuosuus on 600 euroa ja korvausta haetaan suoraan vakuutusyhtiöstä.

Tapaturmavakuutus

35 € / vuosi (vapaaehtoinen)

4works-laskutuspalvelu tarjoaa kaikille laskutuspalvelunsa käyttäjille vapaaehtoisen Fennian vakuutusehtojen mukaisen tapaturmavakuutuksen kiinteään hintaan 35 euroa /vuosi.

Vakuutusturva pitää sisällään:
1. Täysajan tapaturmavakuutuksen, joka kattaa tapaturman hoitokulut 20 000 € asti, per tapaturma ilman omavastuuta. (Vakuutus ei kata ammattitauteja tai sairauspäivärahaa)
2. Vakuutus on voimassa 4 Works Oy:n kautta laskuttavaa työtä tehdessä ja työhön välittömästi liittyvillä matkoilla.
3. Kertakorvaus tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta 50 000 € asti, ilman omavastuuta.
4. Kuolemantapauskorvaus 50 000 € asti. Edunsaajina vakuutetun omaiset.
5. Fennia-hoitaja palvelu, joka palvelee joka päivä klo 7-23. Puhelimeen vastaa sairaanhoito-alan ammattilainen, joka kirjaa vahinko-ilmoituksen, sekä etsii lähimmän vapaan lääkäri-ajan ensisijaisesti Fennian yhteistyökumppaneilta, joita ovat mm. Pihlajalinna ja Terveystalo.

Tapaturmavakuutusmaksu peritään nettopalkasta ja on aktivoinnin jälkeen voimassa vuoden ajan. Vakuutus on vähennyskelpoinen tulonhankkimiskuluna henkilökohtaisessa verotuksessa.

Luo käyttäjätunnukset palveluun, se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Saat 50 euron arvoisen aloitusedun!

Saat heti rekisteröitymisen  jälkeen sähköpostitse omat tunnuksesi. Sähköpostiosoitteesi tulee olemaan käyttäjätunnuksesi järjestelmässä. Rekisteröitymällä hyväksyn 4works-laskutuspalvelun tietosuoja- ja henkilörekisterikäytännön.

YEL-vakuutus

YEL-vakuutus on (kevyt)yrittäjän henkilökohtainen eläkevakuutus ja sosiaaliturvan perusta. YEL-vakuutus kerryttää sinulle työeläkettä vanhuuden varalle sekä huolehtii sinusta myös sairauden, vanhemmuuden tai työttömyyden aikana.

YEL-vakuutus on lakisääteinen, kaikille 18-67 vuotiaille, joiden yritystoiminnasta saama työtulo on vähintään 8575,45 euroa (2023) kuluvan vuoden aikana. Työttömyysturvalain mukainen alaraja on 14088,00 euroa (2023). Jos yrittäjätoimintasi on niin pienimuotoista, että YEL-työtulosi jää alle vähimmäisrajan, voit ottaa vapaaehtoisen YEL-vakuutuksen.

Sinä itse (kevyt)yrittäjänä arvioit oman YEL-työtulosi kuluvalle vuodelle ja vakuutusyhtiö vahvistaa sen. Tutustu työeläkeyhtiöiden ohjeisiin työtulon arvioinnissa.

YEL-maksu on tietty prosentti YEL-työtulosta. Koska YEL-vakuutus on lakisääteinen, YEL-prosentti on sama kaikille yrittäjille. Maksuprosentin vahvistaa sosiaalija terveysministeriö vuosittain. YEL-maksusi määräytyy arvioimasi työtulon perusteella. Ks. työeläkeyhtiöiden YEL-laskurista.

YEL-vakuutusmaksut ovat täysimääräisesti vähennyskelpoisia omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Miten YEL-vakuutus otetaan?

YEL-vakuutus otetaan suoraan työeläkeyhtiöstä, joita ovat esim. Elo, Ilmarinen, Varma ja Veritas. Vakuutus on helppo ottaa myös netin kautta. Ota siis yhteyttä työeläkeyhtiöön tai tee hakemus netissä ja saat laskut suoraan itsellesi. Jos nykyinen laskutuspalvelusi perii YEL-maksuja palkastasi ja haluaisit vaihtaa laskutuspalvelua, ota yhteyttä vakuutusyhtiöön, jonne maksusi menevät ja pyydä, että vakuutusyhtiö lähettää loppuvuoden laskun/laskut suoraan sinulle.

Miten YEL-vakuutusmaksut hoidetaan?

Kun olet ottanut itsellesi YEL-vakuutuksen, vakuutusyhtiö lähettää sinulle YEL-vakuutuksesta tavallisen laskun kuten mistä tahansa vakuutusmaksusta (kotivakuutus tai liikennevakuutus) ja voit itse päättää maksatko YEL-maksusi yhdessä tai useammassa erässä. Tarkat luvut saat työeläkeyhtiöiden YEL-laskurista. 4works ei peri palkastasi YEL-maksuja.