Johanna Halonen: Siivoustyössä on tärkeää kodin kunnioittaminen

Johanna Halonen: Siivoustyössä on tärkeää kodin kunnioittaminen

Blogisarjassa haastatellaan 4eze worksin kevytyrittäjiä.

Johanna Halosen on pyörittänyt Kuopion alueella muutaman vuoden Piikalikan siivouspalvelut siivousyritystä. Siivousalalta hänellä on kuitenki jo yli kymmenen vuoden kokemus. Vakituisten viikkosiivouksien ja loppusiivouksien lisäksi siivouspalveluilla on myös juhlien alla kiireistä aikaa. Asiakkaina on paljon mm. lapsiperheitä, vanhuksia ja liikuntarajoitteisia. Asiakkaan kanssa keskustellaan usein siivouksen lisäksi muidenkin kotitöiden hoidosta, kuten pyykkihuolto ja kukkien kastelut.

-Joskus siivoojia kainostellaan ottamaan vastaan omaan kotiin, vaikka sitä vartenhan me ollaan, Johanna nauraa.

– Teemme työn asiakkaan kotona, eli heille pyhässä paikassa, joten asiakkaan kohtaaminen ja hienotunteisuus on tärkeää.

Asiakkaina on myös yritysasiakkaita. Korona-aika vaikutti yrityspuolen asiakkaisiin niin, että monet paikat menivät kevättalvella kiinni. Nyt kesällä ja syksyllä, kun yritykset ovat taas auki on työ oikeastaan lisääntynyt, koska siivousta tehdään yhä tarkemmin koronan torjunnan takia.

Johanna päätyi kevytyrittäjyyteen, koska siten toiminnan sai nopeasti ja helposti käyntiin. Kysyntää ja asiakkaita oli jo olemassa ja toiminta tuli saada pian vauhtiin. Piikalikan siivouspalveuilla on myös oma Y-tunnus ja myös omia työntekijöistä ja he käyttävätkin 4ezen Plus-palvelua, joka on suunnattu kevytyrittäjille, joilla on oma yritys.

Tärkeänä osana kevytyrittäjyyttä Johanna pitää sitä, että 4ezen asiakaspalvelu auttaa todella nopeasti, jos on kysyttävää laskutuksesta, varsinkin chatin kautta saa todella nopeasti apua.

—–

Kirjoittaja:Mikko Manninen, yrittäjä Nuotio Digital Oy Kirjoittaja on digitaalisen markkinoinnin ammattilainen, joka on kiinnostunut liikunnasta, historiasta, avantouinnista ja alkoholittomista oluista.