Laskutuspalvelujen palvelumaksuihin arvonlisävero 24%

Verohallinnon päätöksen mukaisesti kaikkien laskutuspalvelujen palvelumaksut, sotu-maksut ja tapaturmavakuutusmaksut ovat 1.1.2018 alkaen arvonlisäverollisia (ALV 24%). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi palvelumaksu, joka oli ennen 5% on nyt 6,2%.

4eze EI korota palvelumaksujaan

Näin Ystävänpäivän kunniaksi kerromme myös hyvät uutiset. 4eze-laskutuspalvelu EI silti korota palvelumaksujensa hintaa vaan sisällyttää pakollisen arvonlisäveron nykyisiin hintoihinsa.

4ezen palvelumaksut

LITE-laskutuspalvelu. Alle 10 000 euroa vuodessa laskuttaville yksityishenkilöille ja kevytyrittäjille suunnatun LITE-laskutuspalvelun palvelumaksu säilyy ennallaan 3,0 – 4,5% ja sisältää nyt ALV 24%.

PLUS-laskutuspalvelu. Yli 10 000 euroa vuodessa laskuttaville ja omalla y-tunnuksella toimiville kevytyrittäjille/yrittäjille suunnatun PLUS-laskutuspalvelun palvelumaksu säilyy myös ennallaan, mutta ilmoitamme sen jatkossa näin 2,8 – 3,9% + ALV 24%, sillä PLUS-palvelussa 4eze:n palvelumaksun ALV:n osuus vähennetään suoraan yrittäjän omassa ALV-tilityksessä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että yrittäjän verottajalle tilitettävä ALV:n osuus pienenee ja yrittäjän bruttopalkka vastaavasti suurenee.

4eze PLUS-palvelussa yrittäjän arvonlisäverottomasta laskusta peritään siis todellisuudessa vain 2,8 – 3,9%:n palvelumaksu.

Oikein Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

-Raija